Blog...

Miért választottam a coachingot, hogy segítsek neked?

Amint azt a bemutatkozásomban olvashattad, az elmúlt 10 évben az önismeret, önfejlődés különböző területeivel ismerkedtem. A csendo az élethez történő tudatosabb hozzáállást alakította ki bennem. Darnel Krisztián tréningjein és könyveiből évekig igyekeztem elsajátítani azt a szemléletet, hogy te vagy a saját életed rendezője. Tudatosan vagy tudatalatt teremted meg mindazt, amit megélsz. .

Mélyebb spiritualitással is ismerkedtem, mint például a spirituális választerápia módszere, illetve számos könyvet is elolvastam, mint a Lelkünk útja című könyvsorozatot. Végül a racionálisabb világhoz közelebb álló agykontroll felé vettem az irány. A tréningek és könyvek sokat segítettek a mély önismeret kialakításában, illetve abban, hogy egyre boldogabb és elégedettebb életet élhessek. 5 évvel ezelőtt a karrierem egyik legmélyebb pontján találkoztam a coachinggal. Hála az addigra kialakult erős önismeretemnek, tudtam, hogy ezt a „csapást”, ami a munkahelyem elvesztése volt, azért kapom az élettől, hogy tanuljak belőle. A coach 8 alkalom, illetve 3 hónap alatt segített átlendíteni a mélyponton, új munkát találni és rádöbbentett arra is, milyen munka lenne az igazi hivatásom.

A tapasztalataim annyira meggyőztek, hogy meg akarom mutatni a nőknek, hogy a coaching segítségével, milyen hatásos és gyors eredményt lehet elérni már 6-8 alkalom alatt is. A coaching elején megbeszéljük, mi a mai „beszélgetés” célja. Ha például az a célod, hogy találj állást, és alig várod, hogy elérkezzen, de nem jön. Vagy, ha hirtelen elveszítetted az állásod, és nincs erőd új után nézni, mert még „nyalogatod a korábbi sebeidet”.

Az „ülések” során minden egyes alkalommal kitűzünk egy célt, mely megoldást ad az aktuális rész-problémára. Például állást keresnél, de csak otthon ülsz, és azt érzed, nincs erőd semmihez. Az adott célt segítek neked elérni, célzott kérdésekkel egy 1-1,5 órás beszélgetés során.

A coaching módszereiben azért hiszek, mert megoldás-centrikus vagyok, illetve szeretek felelősséget vállalni az elvégzett feladataimért. Sőt még támogatom is a kollégáimat abban, amit szeretnének elérni. Segítek neked is a problémádat céllá alakítani, majd támogatlak téged abban, hogy tudod elérni a részcélodat (vagy céljaidat). Aki igényeli, annál a megvalósítást is szívesen támogatom.

 

Szólj hozzá te is!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.